Nagyvilág koronavírus

Portugáliában 750 ezernél is többen fertőződtek meg

Rodrigo Cabrita / Anadolu Agency / AFP
Rodrigo Cabrita / Anadolu Agency / AFP
Portugáliában pénteken a koronavírus-fertőzöttek száma meghaladta a 750 ezret, a kórházak intenzív osztályai megteltek, most először ápolnak ezekben több mint 900 beteget a közegészségügyi intézet adatai szerint.

Bár a kórházban ápolt betegek száma 84-gyel, 6412-re csökkent az előző naphoz képest, az intenzív osztályokon 904 koronavírusos beteget ápolnak, 41-gyel többet, mint csütörtökön.

Pénteken 258 új halálesetet jelentettek, míg előző nap 225-öt. A Covid-19-betegség halálos áldozatainak száma a járvány kezdete óta elérte a 13 740-et.

Portugáliában az összes fertőzött száma 755 774, az aktív eseteké 157 ezer.

A 10,3 millió lakosú ibériai országban eddig közel 380 ezer embert oltottak be, 100 ezren már mindkét adagot megkapták – közölte pénteken úságírókkal António Costa miniszterelnök egy lisszaboni magánkórházban.

Sebastian Kurz osztrák kancellár pénteken bejelentette, hogy európai szolidaritás jegyében Ausztriában fogadnak tíz beteget, közöttük öt Covid-19- fertőzésben, illetve öt, más súlyos betegségben szenvedő, illetve sürgős műtétre szoruló beteget.

Portugália korábban elfogadta Németország javaslatát, amely egy 26 fős, katonai orvosokból és ápolókból álló csapatot küldött szerdán Lisszabonba. A német egészségügyi dolgozók egy lisszaboni magánkórházban berendezett nyolcágyas intenzív osztályon dolgoznak majd.

Kapcsolódó
Négy napra nyitott ki Portugália, katasztrófa lett belőle
A portugál kormány megmentette ugyan a karácsonyt, ám azóta több mint ötezer ember halt bele a járványba. Jelenleg Portugáliában a legsúlyosabb a járványhelyzet, és olyan áldatlan állapotok uralkodnak, mint tavaly tavasszal Lombardiában.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik