Nagyvilág

Bérgyilkost küldött főnökére az ukrán titkosszolga

Служба безпеки України / Facebook
Служба безпеки України / Facebook
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vezetői egymás ellen fordultak.

Andrij Raszjuk, az Alfa különleges egység ezredese 50 ezer dollárt kínált egy bérgyilkosnak, hogy végezzen  Andrij Naumov tábornokkal, a belsőelhárítás vezetőjével – írta a Kárpáthír ukrán sajtóhírek alapján. A portál arról számolt be, hogy Raszjukot nyár óta titkosszolgálati eszközökkel figyelték.

Kiderült, hogy az összeesküvésben Dmitro Neszkromnij, az SZBU főnökének egykori első helyettese is érintett lehetett. Őt állítólag őrizetbe vettek, valahogy mégis megszökött.

A Kárpátinfo szerint hivatalosan annyit erősítettek meg, hogy az SZBU megakadályozta egyik alkalmazottja előre megrendelt megölését. Egyik alkalmazottjukat, mint szervezőt, akkor vették őrizetbe, amikor a gyilkosságért járó pénz egy részét átadta.

Anatolij Bulics, az SzBU vizsgálati osztályának vezetője (képünkön) azt mondta, a gyilkossági ügyben több ember esküdött össze és a bérgyilkosnak valóban 50 ezer dollárt ajánlottak fel. Azt cáfolta, hogy valaki bilincsben menekült el letartóztatása után, de arra a kérdésre, hogy Dmitro Neszkromnij érintett-e ügyben, nem válaszolt a nyomozás érdekeire hivatkozva. Azt mondta, az SZBU hamarosan új információkkal szolgál a nyomozásról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik