Nagyvilág koronavírus

Kivégeztek Amerikában egy koronavírusos sorozatgyilkost, kínok közt halhatott meg

Kivégezték csütörtökön az egyesült államokbeli Virginia államban a sorozatgyilkosságért halálra ítélt, koronavírus-beteg Corey Johnsont, jóllehet ügyvédei szerint a fertőzés miatt a méreginjekció vélhetően nagy szenvedést okozott neki, írja az MTI.

Az 52 éves Johnsont azért ítélték halálra, mert 1992-ben egy kábítószerrel is kereskedő bűnbanda tagjaként 45 nap leforgása alatt három társával közösen meggyilkolt 11 embert.

Ügyvédei korábban azzal érveltek a kivégzés elhalasztása mellett, hogy a méreginjekció nagy fájdalommal járó tüdőödémát okozhat neki.

William Barr amerikai igazságügyi miniszter 2019-ben jelentette be, hogy a szövetségi kormány ismét elkezdi a kiszabott halálos ítéletek végrehajtását. Ezt megelőzően utoljára 2003-ban végeztek ki szövetségi bíróság által halálra ítélt vádlottat.

Amennyiben a mostani kivégzést elhalasztották volna, már nem lehetett volna végrehajtani Donald Trump leköszönő amerikai elnök hivatali ideje alatt, utódja, Joe Biden – akit január 20-án iktatnak be tisztségébe – pedig azt ígérte, hogy megválasztása esetén eltörölteti a szövetségi szintű halálbüntetést.

Kapcsolódó
Méreginjekcióval kivégezték Lisa Montgomeryt
Elrabolt és megfojtott egy nyolc hónapos terhes asszonyt, és kivágta a hasából az élő magzatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik