Nagyvilág koronavírus

Nehéz visszatartani az embereket, egyre több utazást foglalnak le

MTI/AP/Matt Dunham
MTI/AP/Matt Dunham

Egyre több utazást foglalnak le a magyarok, az utazási irodák pedig már készülnek a nyárra, kedvező előfoglalási akciókat hirdetnek – derül ki az ATV összeállításából.

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnök az ATV híradójának azt mondta: az utazási irodák optimisták, ugyanis úgy látják, hogy rendkívül nagy az utazási kedv. „Fel kell készülni a szezonra, ugyanis az irodák abban bíznak, hogy néhány hónapon belül megtörténhet a tömeges oltás.”

A német utazásszervezők igyekeznek minél nagyobb kapacitásokat lekötni, a magyarok pedig nem szeretnének lemaradni, mert akkor a magyar vendégek nem tudják igénybe venni az utazásokat.

Molnár Judit ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a nyaralni vágyók mindenképpen kössenek utasbiztosítást, ugyanis ha valami mégis közbejön, az útlemondási biztosítás terhére vissza tudja kapni a befizetett részvételi díját – írja a csatorna honlapja.

Szlávik János az ATV Start című műsorában arról beszélt, hogy talán az a turizmus jövője, hogy mindenkinél ott lesz a vakcinaútlevél. Az infektológus szerint azonban ez nem lesz egyszerű, ráadásul mint mondta nincs 100 százalékosos védettség, tehát hiába lesz oltási útlevél, néhány százalék esély megmarad arra hogy megfertőződhet az is, aki be van oltva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik