Nagyvilág

Ivanka Trumpék biztonsági őrei nem használhatták a család vécéit

TASOS KATOPODIS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
TASOS KATOPODIS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
A Secret Service kénytelen volt havi 3000 dollárért kibérelni egy lakást erre a célra.

Ivanka Trump és Jared Kushner nem engedte, hogy a kirendelt biztonsági őreik használják a házukban található fürdőszobákat, ezért az őröket adó Secret Service kénytelen volt kibérelni erre a célra egy lakást – számolt be a Washington Post. A leköszönő elnök lánya és férje gyerekeikkel az elmúlt években egy 464 négyzetméteres, hat hálószobás és hat fürdőszobás washingtoni házban lakott, de a WaPo szerint a házaspár megtiltotta az őröknek, hogy a házban menjenek el vécére.

Emiatt a Secret Service tagjai kénytelenek voltak mobilvécét használni, vagy pedig a közelben lakó Barack Obama házában elvégezni a dolgukat, akit volt elnökként élete végéig szintén őrizet illet. Végül 2017 szeptemberében a biztonsági szolgálat úgy oldotta meg a dolgot, hogy kibéreltek egy alagsori lakást az egyik szomszédtól, amelyért aztán havonta 3000 dollárt fizettek – ez havi 885 ezer forint. A Fehér Ház cáfolta, hogy Trump és Kushner megtagadta a belépést az őröknek, de a Washington Post azt írta, hogy értesülésüket két, a házaspár védelmét ellátó őr is megerősítette.

A Secret Service látja el többek között a hivatalban lévő elnök, alelnök, illetve a szűk családjuk védelmét, a nap 24 órájában, az év minden napján. A Washington Post megjegyzi, hogy mivel azok az emberek, akiknek jár a Secret Service védelme, általában nagy házakban laknak, a bevált gyakorlat az, hogy egy melléképületet vagy garázst kijelöljenek az őrök számára pihenésre, így az ott található mosdót is használhatják. A Bush család Maine-ben található birtokán például felhúztak egy külön épületet a biztonsági őrök számára, pont azért, hogy ne legyenek folyton a családtagok közvetlen közelében, de el tudják látni a feladatukat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik