Nagyvilág koronavírus

Szerbiában jelezni lehet, hogy az oltásnál melyik vakcinát fogadják el, és melyiket nem

Hétfőtől lehet regisztrálni Szerbiában a koronavírus elleni oltásra – jelentette be Ana Brnabić szerb kormányfő.

A telex.hu azt írja, hogy a szerb regisztrációs oldalon nemcsak egy e-mail-címet lehet megadni információként, hanem azt is, hogy a jelentkező melyik gyártó vakcináját fogadja el, és melyiket nem. Továbbá fel kell tüntetni azt is, hogy az illetőnek van-e alapbetegsége, esetleg otthonfekvő beteg-e.

Szerbiába január végéig kétmillió vakcina érkezik különböző gyártóktól, beleértve a decemberi szállítmányokat is, írja az MTI. Az országban hivatalosan december 24-én kezdődött meg az oltás a Pfizer–BioNTech vakcinájával, amelyből december 22-én 4784, január 4-én pedig 19 500 ampulla érkezett az országba. A Szputnyik V orosz vakcinából decemberben 2400 dózis érkezett, és januárban további félmilliót várnak belőle.

Szerbiában három szakaszban a lakosság felét, 3,7 millió embert terveznek beoltani a koronavírus ellen a következő hónapokban.

Kiemelt kép: A szerb kormány sajtóhivatala által közreadott kép Ana Brnabic miniszterelnökről, amint beoltják a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinával Belgrádban 2020. december 24-én. A vakcinát Brnabic kapta meg elsőként Szerbiában, ahol a 70 éven felüliek beoltásával megkezdődött az országos oltási kampány. MTI/AP/Szerb kormány sajtóhivatala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik