Nagyvilág

Poroltóval ölték meg az egyik rendőrt a Capitolium ostroma alatt

Donald Trumpra szavazott az elnökválasztáson az a rendőr, aki életét vesztette a Capitolium szerda esti ostroma miatt – adta hírül a Reuters hírügynökség szombat éjjel a férfi apjának elmondása alapján.

A 42 éves rendőrt az ostromlók először lefújták paprikapermettel, majd pedig nagy erővel egy poroltóval fejbe ütötték. A férfit a mentőknek kétszer is sikerült újraéleszteniük, végül kórházban halt meg csütörtökön. Apja elmondása szerint olyan vérrög keletkezett az ütés miatt koponyájában, hogy örök életére csak vegetált volna agykárosodás miatt.

Brian Sicknick halálát emberölésnek minősítette a washingtoni rendőrség, és az FBI is segít a gyilkos kilétének kiderítésében.

A férfi a hatodik rendőr, aki valaha életét vesztette kötelessége teljesítése közben a Capitolium rendőrei közül. Sicknick 2008-ban állt be a testülethez, első komoly feladataként Barack Obama volt elnök beiktatásának védelmében vett részt.

Bár Trump híve volt, az elnök nem fűzött semmit a rendőr halálához, ahogy az ostromlók négy halottjáról sem szólt eddig nyilvánosan egyetlen szót sem.

Szerda este Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az elnök egy közeli, szabadtéri gyűlésen tartott beszédében feltüzelte és arra buzdította őket, hogy menjenek a Capitoliumhoz.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik