Nagyvilág

Őrizetbe vették a férfit, aki levelet lopott az amerikai házelnöktől

SAUL LOEB / AFP
SAUL LOEB / AFP
Richard Barnettet Arkansasban kapták el.

Pénteken őrizetbe vették azt a férfit, aki a Capitolium elleni támadás során bement Nancy Pelosi, a képviselőház elnökének irodájába és az asztalánál pózolt. Richard Barnett Arkansas államban került a szövetségi hatóságok kezére.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy erőszakkal hatolt be a Capitolium épületébe, tisztában volt vele, hogy engedély nélkül tartózkodik ott, valamint azzal is, hogy köztulajdont lopott. Barnett korábban maga mondta, hogy ellopott egy megcímzett és feladásra szánt borítékot Pelosi asztaláról, ami szövetségi bűncselekménynek számít.

A CNN arról ír, hogy egy meg nem nevezett alabamai személy ellen is eljárás indult azzal a csőbombával kapcsolatban, amelyet a Capitolium déli oldalánál találtak. A férfi teherautójában tizenegy Molotov-koktélt és katonai jellegű fegyvereket találtak a hatóságok. „Csak azért, mert valaki elhagyta a washingtoni régiót, még nyugodtan számíthat a látogatásunkra, ha rájövünk, hogy köze volt a Capitoliumban történt bűncselekményekhez” – jelentette ki Steven D’Antuono, az FBI washingtoni irodájának egyik igazgató-helyettese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik