Nagyvilág

Unokahúga hazaárulással vádolja Donald Trumpot

Jacquelyn Martin MTI / AP
Jacquelyn Martin MTI / AP
Mary L. Trump egyértelműen a bukott elnököt teszi felelőssé a Capitolium ostromáért.

A nagybátyjáról leleplező könyvet író Mary L. Trump több Twitter-bejegyzésében is utal rá, egyértelműen az elnököt tartja felelősnek a washingtoni Capitolium ostromáért.

Szerinte Donald Trumpot és minden rasszista, hazaárulót felelősségre kell vonni, el kell távolítani hivatalából vagy börtönbe kell zárni.

Emlékeztetett rá, nagybátyja, akit hazája „úgynevezett” vezetőjének nevez felesküdött az Alkotmány védelmére, miközben a fehér felsőbbrendűséget hirdető belföldi terroristák hordáját vezényelte puccsra, hogy megdöntsön egy jogszerű választást.

 

Mary L. Trump egyik bejegyzésében idézi, a New York Times és a Washington Post írásait. A két lap szerint Donald Trump felelős az erőszakért, ezért a Washington Post azt követeli, azonnal fosszák meg hatalmától az elnököt.

A pszichológus végzettségű Mary Trump nagybátyja személyiségjegyei alapján korábban egyébként gyakorlatilag megjósolta azt, ami Washingtonban történt. A Guardianben arról írt, hogy Donald Trump soha nem fogja tudni feldolgozni bukását, elismerni a vereségét, biztosítani a békés átmenetet, bosszút áll.

Kapcsolódó
Zsarnoki családfőről és testvéri rivalizálásról mesél Trump unokahúgának könyve
Mary Trump szerint az amerikai elnök idősebb Fred Trump miatt lett olyan, amilyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik