Nagyvilág

Végleg összeveszhettek, Trump kitiltotta a Fehér Házból az alelnök kabinetfőnökét

Az NBC azt írja, hogy Donald Trump kitiltotta a Fehér Házból alelnöke, Mike Pence kabinetfőnökét, Marc Shortot a szerdán történt zavargások után.  A Washingtonban történt felfordulásról szóló összefoglalónkat itt olvashatja:

Kapcsolódó
Négyen meghaltak a Capitolium ostrománál, több órányi káosz után állt helyre a rend Washingtonban
Példátlan esemény Washingtonban, tüntetők hatoltak be, és okoztak káoszt a Capitolium épületében. A rendfenntartók csak órákkal később tudtak rendet teremteni.

Short az utóbbi időben Pence legfontosabb embere volt, például hozzá tartoztak az elektori szavazatokkal kapcsolatos ügyek.

Pence meglehetősen kemény szavakat használt a tüntetőkkel szemben, és azt írta Twitterén, az erőszakoskodókat le kell tartóztatni. Trump egyébként nem tudta rávenni az alelnököt,hogy ne fogadja el a választás eredményét.

Kiemelt kép: Donald Trump amerikai elnök (b) sajtóértekezletet tart a washingtoni Fehér Házban 2020. november 24-én, miután a 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 400 pontos emelkedés után a történelem során először átlépte a 30 ezer pontot. Jobbról Mike Pence alelnök. MTI/EPA/Pool/Kevin Dietsch

Ajánlott videó

Olvasói sztorik