Nagyvilág

Trump megüzente: átadja a hatalmat Bidennek

MTI/AP/Evan Vucci
MTI/AP/Evan Vucci

Miután Donald Trumpot törölték a közösségi média több felületéről, média-tanácsadója Dan Scavino tette közzé a Twitteren a leköszönő elnök közleményét.

https://twitter.com/DanScavino/status/1347103016311259136

Ebben Trump azt írta, hogy bár továbbra sem fogadja el az elnökválasztás végeredményét, de a január 20-ai hatalom-átadás a hagyományoknak megfelelően rendben fog zajlani.

A bejegyzés azzal zárul, hogy

véget ért az elnöki történelem valaha volt legnagyszerűbb első ciklusa , de ez  csak a kezdete annak a harcunknak, hogy ismét naggyá tegyük Amerikát.

Tegnap súlyos zavargások voltak Washingtonban, tüntetők törtek be a Capitoliumban.

Kapcsolódó
Négyen meghaltak a Capitolium ostrománál, több órányi káosz után állt helyre a rend Washingtonban
Példátlan esemény Washingtonban, tüntetők hatoltak be, és okoztak káoszt a Capitolium épületében. A rendfenntartók csak órákkal később tudtak rendet teremteni.

Kiemelt kép: Donald Trump amerikai elnök a Georgia állam hivatalban lévő republikánus szenátorait, Kelly Loefflert és David Perduet támogató kampányrendezvényen a Georgia állambeli Dalton repülőterén 2021. január 4-én. Georgiában egyetlen szenátorjelölt sem szerezte meg a szavazatok legalább 50 százalékát a 2020. november 3-i választásokon, ezért 2021. január 5-én megismétlik a voksolást, amelynek eredményén múlik majd a többség sorsa a szövetségi törvényhozás felsőházában. MTI/AP/Evan Vucci

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik