Nagyvilág

Lemondott Trump közlekedési minisztere

Drew Angerer / Getty Images / AFP
Drew Angerer / Getty Images / AFP

Lemondott Elaine Chao amerikai közlekedési miniszter. Ő a Trump-kormányzat első tagja, aki benyújtotta lemondását a Capitolium elleni szerdai támadás után amely miatt Chao „mély aggodalmát” fejezte ki.

Tegnap országunk traumatikus és teljességgel elkerülhető esemény szemtanúja volt, amikor az elnök támogatói megostromolták a Capitolium épületét, miután egy gyűlésen (Donald Trump) felszólalt

– olvasható Elaine Chao közleményében. A lemondás hétfőn lép érvénybe.

Bizonyos vagyok abban, hogy akár engem, önöket is mélyen megrázta az eset, és egyszerűen nem tarthatom magam távol ettől

– írta az MTI tudósítása szerint.

Elaine Chao közölte, hogy a minisztériuma folytatja az együttműködést a Joe Biden megválasztott elnök által a tárca élére jelölt Pete Buttigieggel, az Indiana állambeli South Bend volt polgármesterével.

Elaine Chao a kezdetektől volt a Trump-kormányzat tagja, George W. Bush elnöksége idején (2001-2009) pedig munkaügyi miniszterként dolgozott.
Chao Mitch McConnellnek, a szenátus republikánus párti képviselőcsoportja vezetőjének a felesége. McConnell “elbukott lázadásnak” nevezte és elítélte a Capitoliumban történteket, és elhatárolódott Donald Trump elnök azon erőfeszítéseitől, hogy megváltoztassa a novemberi választás eredményét.

Szerda este a távozó elnök több száz híve ostromolta meg a Capitoliumot, ahol a kongresszus és a szenátus Joe Biden megválasztott elnökre eladott elektori szavazatok hitelesítése céljából tartotta együttes ülését. A tiltakozókat a nemzeti gárda segítségével távolították el az épületből, az összetűzésben négy ember életét vesztette. Előzőleg Trump beszédet mondott a hívei előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik