Nagyvilág

Újabb földrengés volt Horvátországban

Antonio Bat / MTI / EPA
Antonio Bat / MTI / EPA
A földmozgás epicentruma ismét Petrinja környékén volt.

Hétfőn reggel ismét földrengés volt Horvátországban – írja a Nova S portál alapján a Szabad Magyar Szó. A földmozgás epicentruma most is Petrinja környékén volt, de a rengést Zágrábban is érezni lehetett.

A december 29-i halálos áldozatokat is követelő 6,3-as rengés óta folyamatosan mozog a föld Petrinja környékén, hajnali 4:20-kor is volt egy 3,5-es földmozgás. A Horvátországi Szeizmológiai Intézet szerint a hétfő reggeli rengés 4,2-es erősségű volt a Richter-skálán.

A Jutarnji.hr azt írta, előzőleg Damir Trut, a polgári védelem igazgatója 4,7-es erősségű földrengésről beszélt, de az Euromediterrán Szeizmológiai Központ szerint a földmozgás 4,5-es erősségű volt. A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium négy horvátországi földmozgást rögzített hétfőn, a legerősebb 4,5-ös volt.

Korábban szakértők összehasonlították a december 24-én és 30-án a horvátországi Petrinjáról készült felvételeket, hogy megállapítsák, milyen következményekkel járt a földrengések sorozata. Kiderült, a város jelentős területe 35 centivel megsüllyedt.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik