Nagyvilág

Bolti tolvajokhoz hívták ki az amerikai rendőrt, saját pénzéből vett nekik ajándékot

Matt Lima rendőrtisztet a Massachusetts államban lévő Somerset egyik szupermarketébe hívták ki a biztonsági őrök december 20-án. A biztonsági embereknek azért kellett intézkedniük, mert két nő, illetve a velük lévő két kisgyerek úgy akartak távozni, hogy az önkiszolgáló pénztárnál nem az összes kosarukban lévő árucikket fizették ki. A történet azonban a Sky News cikke szerint egyáltalán nem úgy folytatódott, ahogyan azt a legtöbben gondolnánk.

A két nő blokkjáról számos áru hiányzott, így a biztonságiak arra kérték őket, hogy várják meg az épületen belül a rendőröket. A helyszínre érkező Matt Lima félrehívta beszélgetni az egyik érintett nőt, míg a szupermarket munkatársai elterelték a gyerekek figyelmét. Mint kiderült, nem szokásos áruházi tolvajokról van szó. Matt Lima a helyi televíziónak azt mondta, a nő elmondása szerint bár ő dolgozik, a gyerekek anyjának nincs munkája, a lopott árukból karácsonyi vacsorát akartak készíteni.

Mivel a rendőr látta, hogy valóban csak élelmet akartak elemelni, úgy döntött, hogy nem fog eljárni velük szemben. A csatornának azt mondta: a két nővel lévő gyerekek a saját gyerekeire emlékeztették, ezért úgy érezte, segítenie kell. Hozzátette: elképzelni sem tudja azt a helyzetet, amikor meg kell hozni egy olyan döntést, hogy csak azt vegye meg, amire futja vagy lopjon, hogy a gyerekeinek karácsonyi vacsorát készíthessen.

A rendőrtiszt figyelmeztetésben részesítette a nőket, majd saját pénzéből vásárolt nekik egy 250 dolláros vásárlási utalványt, hogy élelmiszert vehessenek karácsonyra. Az egyenruhás visszaemlékezése szerint a nők nagyon hálásak voltak, de megdöbbentek a gesztuson.

George McNeil somerseti rendőrfőkapitány szerint az eset nagyszerűen bizonyítja, milyen nagyszerű személysiég Matt Lima és milyen jó döntést hizozt.

Tettei jól példázzák, mit jelent közösségünk tagjainak védelme és szolgálata

– tette hozzá.

Kiemelt kép: Google Street View

Ajánlott videó

Olvasói sztorik