Nagyvilág

Legkevesebb hét halálos áldozatot követelt a horvátországi földrengés

DENIS LOVROVIC / AFP
DENIS LOVROVIC / AFP

Ötre nőtt a kedd délutáni, Magyarországon is érezhető horvátországi földrengés halálos áldozatainak száma, írja a 24sata című horvát lap.

Egy 12 éves lány Petrinyában hunyt el, négy férfi pedig Glina településén veszítette életét. A hvg.hu azt írja, hogy rajtuk kívül még két áldozatról számoltak be, egyelőre annyit tudni, hogy az egyikük Žažinában vesztette az életét. Ezzel tehát hétre emelkedett a halálos áldozatok száma.

Branka Baksic Mitic, Glina alpolgármestere a lap megkeresésére arról beszélt, az áldozatok között van egy édesapa és fia, egy idősebb valamint egy fiatalabb férfi.

Utóbbival kapcsolatban elmondta, a 20 éves fiatalember épp hazaért munkából, és a konyhában ülve érte a halál, az épület ráomlott. Fél éve vásárolta meg hitelből az ingatlant. Egyedül volt otthon a földrengés idején.

A Richter-skála szerinti 6.2-es erősségű földrengés epicentruma nem sokkal Zágráb mellett volt. Petrinya a városvezetés szerint félig megsemmisült, katonák kutatnak túlélők után, és a miniszterelnök is a helyszínre látogatott.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik