Nagyvilág

Magányos merénylő volt a nashville-i robbantó

Andrew Nelles / MTI / AP / The Tennessean
Andrew Nelles / MTI / AP / The Tennessean
A pénteki robbanásban csak az elkövető, egy helyi férfi halt meg.

Az amerikai hatóságok közölték, hogy egy helyi férfi robbantott fel egy lakókocsit pénteken Nashville-ben. A merénylő a detonációban életét vesztette. A nyomozást vezető ügyész, Donald Cochran azt mondta, a lakóautót felrobbantó Anthony Quinn Warner kilétét DNS-vizsgálattal állapítottak meg – írta az MTI.

Douglas Korneski FBI-ügynök közölte, nincs arra utaló jel, hogy másoknak is közük lett volna a robbantáshoz. A hatóságok még nem derítettek fényt Warner indítékaira, nem foglalnak állást arról sem, hogy az eset belföldi terrorizmusnak minősíthető-e. Sajtóértesülések szerint Warner elektronikai eszközökkel és riasztórendszerekkel, illetve számítástechnikával is foglalkozott.

Nashville belvárosában karácsonykor, péntek hajnalban robbant fel egy parkoló lakóautó, amelyből előzően a bombára és a helyi lakosok evakuálásának szükségességére figyelmeztető hangfelvételt lehetett hallani. A rendőrök ezért gyorsan elkezdték a környék kiürítését. Kihívták a tűzszerészeket, de a lakóautó felrobbant, még mielőtt a helyszínre értek volna.

A detonációban három ember megsebesült. Kilenc, közelben parkoló autó kigyulladt, a környéken több tucatnyi háznak betört az ablaka, negyvenegy épületben keletkeztek károk, több fát kidöntött a detonáció. A robbanásban megrongálódott az AT&T amerikai távközlési vállalat telefonközpontja, ami fennakadásokat okozott a mobil-, valamint a vezetékes telefonszolgáltatásban Tennessee, Kentucky és Alabama államban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik