Nagyvilág

Szándékosan robbanthattak fel egy lakóautót Nashville-ben

HANDOUT / NASHVILLE FIRE DEPARTMENT / AFP
HANDOUT / NASHVILLE FIRE DEPARTMENT / AFP
A robbanásban hárman megsérültek.

Felrobbant egy parkoló lakóautó pénteken korán reggel Tennessee amerikai állam fővárosának, Nashville-nek a belvárosában, három ember nem életveszélyesen megsérült, és a rendőrség azt gyanítja, hogy szándékos robbantás történt – jelentették hírügynökségek.

A rendőrséget bejelentők azzal riasztották a helyszínre, hogy a gépjármű közelében lövések dördültek el. A kiérkező rendőrök lőfegyverhasználat nyomát nem találták, de ők is gyanúsnak találták a lakóautót, ezért kihívták a tűzszerészeket. A lakóautó azonban felrobbant, még mielőtt a tűzszerészek a helyszínre érkeztek volna.

Kilenc közelben parkoló autó is kigyulladt, és a környéken több tucatnyi háznak betört az ablaka, emellett több fát is kidöntött a detonáció. A három sérültből legalább az egyik egy rendőr, akit a robbanás okozta léghullám ledöntött a lábáról, és halláskárosodást szenvedett. Mindazonáltal alig voltak civilek a környéken, minthogy karácsony reggele volt.

Egyelőre nem tudják, hogy a robbanáskor volt-e valaki a lakóautóban. Egy rendőrségi szóvivő a robbanást jelentősnek írta le, és elmondta, hogy az ügyet nemcsak az állami rendőrség, hanem a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), valamint a jövedéki adókkal és fegyverekkel foglalkozó hatóság is vizsgálja.

Andrew McCabe, az FBI volt vezérigazgató-helyettese a CNN hírtévének azt mondta: elképzelhető, hogy a helyszínre érkező rendőrök voltak a robbantás célpontjai. Hozzátette, hogy egy ilyen nagyságú robbantás már terrorcselekménynek számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik