Nagyvilág koronavírus

Több ezer adag ételt vittek a helyiek a Dovernél rekedt kamionsofőröknek

A várakozó sofőrök nagy része nem készült tartalékkal, sokuknál fogyóban a víz és az élelem is.

A helyi közösségek és a Gurdwara nevű szikh gyülekezet szenteste összesen több mint 3500 adag meleg ételt készített azoknak a tehergépjárművezetőknek, akik a lezárások miatt a Doverben feltorlódott dugóban kénytelenek karácsonyozni – írja a Ladbible.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Franciaország nemrégiben lezárta határait a Nagy-Britanniából érkezők elől, miután a szigetországban a koronavírus új változata kezdett terjedni. Lapunknak egy antigén gyorstesztre váró magyar kamionsofőr is beszámolt a kaotikus viszonyokról:

Kapcsolódó
Magyar kamionos Dovernél: Hazafelé mentünk karácsonyra, nem készültünk tartalékkal
A sofőrök nyűgösek, a döntéshozókat szidják, a többségük lassan már otthon lenne – mondta lapunknak Kovács Gábor, aki 29. órája várt a Manston repülőtéren.

A várakozó sofőrök nagy része nem készült tartalékkal, sokuknál fogyóban a víz és az élelem is. Őket segítették ki a helyiek a rendhagyó karácsonyi vacsorával. A Gurdwara vezetője, Jagdev Singh Virdee a brit lap érdeklődésére az egész közösséget méltatta, és azt is megjegyezte, hogy készek még többet tenni, ha a szükség úgy hozná.

A kint rekedtek megsegítésére több kezdeményezés is alakul a napokban, köztük olyan is, ahol Angliában élő magyarok igyekeznek segíteni a dugóban vesztegelő sofőröknek. Ők autókkal és motorokkal hordják nekik az élelmet, és a legszükségesebb cikkeket, e mellett információval látják el a sofőröket és a tolmácsolásban is segédkeznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik