Nagyvilág

Körözött csaló szervezhette a brüsszeli orgiát

Csütörtök délután a legjelentősebb független lengyel lap arról írt, hogy a rendőrség megerősítette, hogy a hatóságok által körözött David Manzheley pár nappal ezelőtt még Belgiumban volt. Vagyis jó eséllyel a napok óta nyilatkozó szervező, – akinek házibulijáról az ablakon át menekült el Szájer József  – egy körözött csaló, számolt be a hírről a 444.

Az európai sajtóban már korábban elkezdett keringeni a hír egy lengyelországi körözésről, hogy egy Manzheleyvel megegyező nevű, de 36 éves lengyel férfit keresnek csalás miatt. A férfi korábban a 444-nek tagadta, hogy köröznék, állítása szerint az adatok sem stimmelnek. Manzheley szerint azért próbálkozhatnak ilyennel a lengyelek, mert a lengyel Igazságügyi minisztérium egyik jobboldali vezetője is a törzsvendége, ami kínos a helyi kormánypártnak.

A 444 viszont most már egy lengyel lap alapján arról ír, hogy a wadowice-i Manzheley-t 2008-ban ítélték 14 hónapnyi börtönre, mert ügyvédnek adta ki magát, és így verte át áldozatát, pénzt csalva ki tőle. Büntetését azonban nem töltötte le, elszökött az országból. 2013 óra európai elfogatóparancs volt ellene érvényben.

A lengyel lap értesülései szerint nem ez az egyetlen csalás, ami a férfihoz köthető: volt például, hogy egy izraeli egyetem jogászhallgatójának adta ki magát. Egy másik lengyel lap arról ír, hogy több mint egy tucatnyi feljelentés van beadva a férfi ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik