Nagyvilág

Szájer Józsefen kívül még két diplomáciai mentességet élvező személy vett részt a brüsszeli orgián

Google
Google

Két másik diplomáciai mentességet élvező résztvevője is volt annak a brüsszeli szexbulinak, amelyről Szájer József – akkor még EP-képviselőként – elmenekült a kiérkező rendőrök elől. Ahogy kedden a belga ügyészség tájékoztatása alapján a 24.hu megírta, ők

  • az 1977-ben született D. O.
  • és az 1987-ben született P. B.

Róluk egyelőre nem tudni többet, de a Brussels Times cikke szerint a szexbulinak helyet adó lakásban a rendőrök mindenkit igazoltattak, és ők ketten hivatkoztak diplomáciai mentességre. (Az ereszcsatornán menekülő Szájernél nem voltak papírok, de amikor a rendőrök hazavitték, igazolta magát.) Az írás szerint az orgia minden résztvevőjére 250 eurós bírságot szabtak ki, mivel megsértette a koronavírus megfékezése érdekében hozott intézkedéseket. A rendőrség kábítószert is talált a helyszínen, valamint Szájer hátizsákjában.

Az eljárás folyamatban van mondta az ügyész, mivel a büntetőeljárást csak azután lehet megkezdeni, hogy az illetékes hatóságok felfüggesztik az érintett személyek diplomáciai vagy parlamenti mentelmi jogát.

A Telex szúrta ki, hogy az észt sajtó a külügyminisztérium bejelentése alapján arról ír, hogy

egy észt diplomata is részt vett a brüsszeli szexbulin.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, belga lapértesülések alapján kiderült, hogy a Fidesz EP-képviselője, Szájer József azért mondott le váratlanul vasárnap, mert péntek este rendőrségi rajtaütés során elkapták, miközben az ereszcsatornán mászva menekült egy, a kijárási korlátozást megszegve rendezett 25 fős brüsszeli szexbuliról. Szájer táskájában ecstasy-tablettákat is találtak, ő azt állítja, nem tudja, hogyan kerültek oda, de a bulin való részvételét elismerte. Az orgia rendezője szerint Szájert nem hívták meg az összejövetelre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik