Nagyvilág

Szájer bocsánatot kért családjától és választóitól

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Vasárnapi lemondásommal levontam a politikai és személyes következtetéseket

– írta Szájer József az Európai Néppártnak címzett közleményében, melyet a néppárt juttatott el lapunknak. A közlemény első felében Szájer lényegében ugyanarról ír, mint amelyet korábban már tudatott, azaz jelezte, hogy ott volt a pénteki „házibulin’” Brüsszelben, illetve azt is közölte, hogy nem használt drogokat, noha a belga ügyészség 24.hu-nak eljuttatott közleménye szerint kábítószereket találtak a lemondott EP-képviselő táskájában.

Szájer leszögezte továbbá, hogy mélyen megbánta, hogy megsértette a járvány miatti korlátozásokat, mint írta, ez felelőtlenség volt részéről.

Az EPP-nek küldött közlemény utolsó bekezdésében leírtak azonban újdonsággal is szolgálnak, hiszen itt Szájer arról írt:

bocsánatot kérek a családomtól, kollégáimtól és a szavazóimtól.

Egyúttal arra kérte őket, hogy „botlását” az elmúlt harminc év elkötelezett és kemény munkája fényében értékeljék. Szájer úgy fogalmazott: „félrelépésért” kizárólag ő maga tartozik felelősséggel.

Arra kérek mindenkit, hogy ne vonják felelősségre hazámat vagy politikai közösségemet ezért

– húzta alá a közleményben.

Az EP Fidesz-frakciójának vezetője vasárnap mondott le mandátumáról, akkor nem utalt egy szóval sem a pénteken történtekre, mindössze így indokolt: „Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom.”

Az MTI egyébként 17:13-kor adta ki Szájer közleményét, melyben már szó esik a bocsánatkérésről is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik