Nagyvilág

Project Syndicate: Orbán cikke nem érte el az elvárt színvonalat

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Kérdésünkre elárulta a véleményportál, hogy miért nem jelentették meg a miniszterelnök Soros György cikkére adott válaszát.

Amikor arról döntünk, hogy elfogadunk-e önként küldött szövegeket, akkor a nyilvános vita előmozdítását tartjuk az elsődleges kötelezettségünknek, és arra jutottunk, hogy Orbán miniszterelnök kommentárja nem érte el az általunk megkövetelt színvonalat

– írta válaszában a Project Syndicate.

Korábban megírtuk, hogy Orbán Viktor cikkben válaszolt Soros György írására, ez azonban állítása szerint nem jelenhetett meg ott, ahol Soros cikke. A Project Syndicate nevű oldal kérdésünkre most elismerte, hogy valóban nem közölték Orbán cikkét, a fenti okból.

Soros Európának szembe kell szállnia Magyarországgal és Lengyelországgal címmel írt véleménycikket a Project Syndicate-re egy héttel ezelőtt. A magyar kormányfő értelmezésében „Soros nyílt parancsokat osztott ki az Európai Unió vezetőinek. Ebben arra utasítja őket, hogy keményen büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak a globális, nyílt társadalom zászlaja alatt egy egységesülő európai birodalomba betagozódni”.

A Project Syndicate válaszában megjegyzi, publikálhatnak náluk tudósok, üzleti és politikai vezetők, civil aktivisták is, azonban mindenkire ugyanazok az irányelvek vonatkoznak. Linkelték is irányelveiket, ami nyilvánosan elérhető.

Az irányelvekben így fogalmaznak:

Az ideális Project Syndicate-kommentár egy intellektuális érvelés vagy közpolitikai javaslat, amely az olvasók tájékoztatását célozza, és kinyitja a nyilvános vitát. A Project Syndicate nem közöl olyan cikkeket, amelyek nem felelnek meg ezeknek a céloknak, vagy aláaknázzák azokat.

Az irányelvek ismertetése után megjegyzik, hogy a közlésről kizárólag a szerkesztők döntenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik