Nagyvilág

Cenzúrázták Orbán Viktort

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
A miniszterelnök hosszú cikkben válaszolt Soros György cikkére, ez azonban állítása szerint nem jelenhetett meg ott, ahol Soros cikke megjelent.

„A letiltott cikk, ami nem jelenhetett meg a Project Syndicate-ben” – kommentálta a Facebookon Orbán Viktor az így a miniszterelnök.hu-n közzétett, Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak című írását.

A magyar származású üzletember Európának szembe kell szállnia Magyarországgal és Lengyelországgal címmel írt véleménycikket a Project Syndicate nevű oldalra egy héttel ezelőtt.

Előzmény
Soros György: Orbán csupaszra rabolná Magyarországot
A magyar származású üzletember szerint az EU nem törekedhet kompromisszumra Magyarországgal és Lengyelországgal szemben.

Erre válaszolt tehát Orbán, akinek értelmezésében „Soros nyílt parancsokat osztott ki az Európai Unió vezetőinek. Ebben arra utasítja őket, hogy keményen büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak a globális, nyílt társadalom zászlaja alatt egy egységesülő európai birodalomba betagozódni”.

Írásában a kormányfő hosszan fejtegeti, hogy a saját hasznát leső, dollármilliárdos spekuláns hálózata számos magas rangú uniós bürokratával közösen Európa nemzeteinek megszüntetésén és egy egységes birodalom létrehozásán dolgozik, és már a nyílt beavatkozástól sem riad vissza.

Ebben a harcban Orbán szerint „Brüsszel elesni látszik, de a nemzetállamok jó része még ellenáll”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik