Nagyvilág

Kisfia kínzása miatt bukott le a szlovák sorozatgyilkos

Két nő és egy férfi meggyilkolásával vádolják, mindegyik holttestet elégette.

Szlovákiában Miroslav Lehotsky ártatlannak vallotta magát, azt állította, semmi köze a gyilkosságokhoz. Három ember brutális megölésével vádolják. Áldozatai közül két nő a barátnője volt, egy pedig szeretője akkori barátja – írja a Paraméter.

A vád szerint az első gyilkosságot 2010-ben követte el, amikor végzett akkori élettársával. Vele Csehországból a gyermekükkel költöztek Szlovákiába. A nő elhagyta, mert verte, megcsalta. Hiába  próbálta rávenni, hogy térjen vissza hozzá, ezért meggyilkolta. A halottkém vizsgálata szerint a nőt megerőszakolták, megfojtották, holttestét feldarabolták, elégették.

2011-ben ismerkedett meg egy nővel, aki a szeretője lett és aki maga látta, hogy megfojtja akkori barátját. Lehotsky a férfi holttestét berakta a kádba, másnap összetörte a csontjait, levágta a fejét, hogy beférjen egy bőröndbe. 2012-ben kezdtek nyomozni egy 19 éves anyuka és másfél éves kislánya ügyében. Ezt az esetet is vele kötötték össze.

A rendőrség megállapította, a férfi áldozatait elégette, hogy holttestüket eltüntesse. A Paraméter megjegyzi, a férfi nem a gyilkosságok miatt került rendőrkézre, hanem azért, mert felmerült a gyanúja, hogy kínozza a nyolcéves kisfiát. Életfogytiglant kaphat, ha bűnösnek találják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik