Nagyvilág

Trumpék nem adják oda a gratuláló leveleket Bidennek

Halomban állnak a külföldi vezetők által Joe Bidennek megküldött gratuláló levelek a külügyminisztériumban, de a Trump adminisztráció nem biztosít neki hozzáférést azokhoz, írja a CNN.

A cikkben megjegyzik, a külügyminisztérium hagyományosan minden kommunikációt biztosít a megválasztott elnöknek, nem véletlenül küldtek sokan levelet Bidennek már a hétvégén.

A megválasztott demokrata vezető viszont egyelőre nem olvashatja ezeket, mert nem engedik őt hozzáférni a papírokhoz, Trump ugyanis nem ismeri el a vereségét.

Biden stábja ezzel együtt több kormánnyal is felvette a kapcsolatot telefonon. Az új elnök beszélt Angela Merkel német kancellárral és Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel is. Ehhez is a külügyminisztériumnak kellene biztosítani az operatív és logisztikai hátteret, de ez sem történt még meg.

Mike Pompeo külügyminiszter egyébként a napokban arról beszélt, nem lesz gond a hatalomátadással, mert Trump magának adja azt át.

Trump sehova nem vezető perekkel próbál változtatni az elnökválasztás eredményén
Az elnök továbbra sem fogadja el vereségét, és érdemi bizonyítékok nélkül állítja, hogy csalás áldozata. A cél valószínűleg nem is ennek bizonyítása, hanem az, hogy kételyeket ébresszenek az emberekben.

Kiemelt kép: MANDEL NGAN / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik