Nagyvilág koronavírus

Temesváron több koronavírusos beteg meghalt, mert már nem volt hely az intenzív osztályon

Bekövetkezett amitől az orvosok tartottak, pácienseik élet és halál küszöbére kerültek.

Romániában a koronavírus-járvány terjedésével egyre nehezebb helyzetben vannak a kórházak, Temesváron az intenzív osztályok már olyan zsúfoltak, hogy nincs hely több betegnek. Páciensek haltak meg, mivel nem tudták ellátni őket – írja a Főtér.ro.

Virgil Musta, a Victor Babes járványkórház osztályvezető főorvosa azt mondta: az intenzív osztályon napok óta nincs hely, azokat a koronavírusos betegeket, akiknek az állapota romlik, nem tudják lélegeztetőgépre kapcsolni. Oxigént biztosítanak nekik, de ez nem elég.

Vasárnaptól hétfőig ezért hat páciens halt meg.

Az orvos szerint elsősorban idős, krónikus betegségben szenvedő pácienseknél fordul elő, hogy olyan gyorsan romlik az állapotuk,  hogy már nincs idő más városba átszállítani őket, hiszen a városban már több kórházban beteltek az intenzív osztályok.

Bár keddtől újabb kórház nyit intenzív terápiás helyeket, vélhetően azok is hamar betelnek. A megye prefektusa szerint két klinika megnyitásával összesen 70 további intenzív terápiás ágyat tudnak a koronavírusos betegek rendelkezésére bocsátani. Hétfőn Temes megyében a hivatalos adatok szerint 14-en hunytak el a koronavírus-fertőzés szövődményei miatt.

Kiemelt kép: Spitalul Victor Babes Timisoara / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik