Nagyvilág koronavírus

Megtelt a temesvári járványkórház covidosokkal

Nem tudnak több pácienst kezelni az intenzíven.

A Maszol.ro által sztárorvosnak nevezett Virgil Musta szerint ezzel olyan helyzet állt elő, amikor az emberek élet és halál küszöbére kerültek. Az osztályvezető főorvos vasárnap jelentette be, hogy a Victor Babes kórház fertőzőosztályának intenzív részlege megtelt koronavírus-fertőzöttekkel.

Nem tudnak több súlyos állapotban lévő pácienst kezelni.

Virgil Musta a kórház Facebook-oldalán közölte, nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos elkerülni a fertőzést.

 

Ha valaki megbetegszik, és kórházi kezelésre szorul, arra ébredhet, hogy nincs hova beutalni. Az illetőnek otthon kell maradnia, írta. A főorvos országosan azzal vált ismertté, hogy számos COVID-beteget meggyógyított.

Most viszont arra figyelmeztetett, hogy aki súlyos beteg, talán hozzá sem jut a megfelelő kezeléshez, mert vannak ugyan otthon is beadható orvosságok, de a legfontosabb gyógyszerek csak kórházi körülmények között adagolhatók.

Ha valaki súlyos tüneteket mutat, nincs, ahol kezeljék. Az élet és a halál küszöbén vagyunk, meg kell értenünk ezt, és nagyon felelősen kell viselkednünk.

Vasárnap egyébként ismét rekordot döntött Romániában az intenzív terápiára szoruló koronavírusos betegek száma. A Stratégiai Kommunikációs Csoport (CGS) adatai szerint 598-an szorultak a legkomolyabb kezelésre. 13 770 tesztet végeztek el és ebből 1835 lett pozitív és egy nap alatt 56 fertőzött halt meg.

Kiemelt kép: Spitalul Victor Babes Timisoara / Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik