Nagyvilág koronavírus

Szijjártó Péter: Inkább az izomfájdalom zavaró

Fáj a fejem és köhögök is, de inkább az izomfájdalom zavaró

– erről beszélt a koronavírussal diagnosztizált Szijjártó Péter a közép-európai külügyminiszterekkel tartott virtuális megbeszélésén, amikor az állapota felől érdeklődtek.

A Facebookon közzétett videó szerint a külügyminiszternek technikai nehézségei akadtak, egy mobiltelefonnal csatlakozott osztrák, szlovén, szlovák és cseh kollégájához online, de végül sikerült kiküszöbölni a problémákat.

Az egyik külügyminiszter azt üzente neki, a szobájában tartózkodó hölgyek szerint nagyszerűen fest, amire Szijjártó úgy reagált,

biztosan hazudnak, vagy barátian túloznak.

Ezt követően elmesélte, hogy hétfőn Kambodzsában járt, aztán másnap Bangkokban lett pozitív a tesztje. Mikor egyikük megkérdezte tőle, mit csinált Kambodzsában, felnevetett a társaság, majd egy másik résztvevő azt mondta,

hát külügyminiszter, mit gondolsz?

Az MTI szerint az értekezleten a  járványhelyzetről beszéltek, mert az egész közép-európai térségre igaz az, hogy a második hullám számait és összetettségét tekintve is rendkívül komoly kihívást jelent minden országnak. Az első hullám alatt abszolút tragédiaként megélt rekordadatoknak most a négy-ötszöröse a napi átlaggá vált, mondta Szijjártó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik