Nagyvilág

Szlovákiában őrizetbe vették a volt rendőrfőnököt

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) emberei csütörtök reggel őrizetbe vették a volt országos rendőrfőkapitányt, Tibor Gaspart – írja a Denník N információi alapján a Paraméter.

Kommandósok jelentek meg a NAKA korábbi vezetőjénél, Peter Hraskónál, a korrupcióellenes egység volt vezetőjénél, Róbert Krajmernál és a Vám- és Pénzügyőrség egykori igazgatójánál, Bernard Slobodníknál is. A Denník N úgy tudja, őket is őrizetbe vették.

A razzia – akárcsak a már lekapcsolt speciális ügyésznél, Dusan Kováciknál – az Isten malmai fedőnevű rendőrségi akcióval, illetve azzal, hogy a Pénzügyőrség bűnügyi részlegének egykori vezetőjek, Ľudovít Makó letartóztatása után beszélni kezdett arról, miként segítettek egy bűnszervezetnek.

A szövevényes ügyben a Denník N szerint a speciális ügyész esetében felvetődött annak gyanúja is, hogy segíthette fedezni egy NAKA-nyomozó meggyilkolásának előkészítését, amelynél ismét előkerült Marian Kocner neve is.

Az Új Szó azt írja, Bernard Slobodník együttműködik a hatóságokkal, ezért a volt országos rendőrfőkapitány szerdán maga ment be a speciális ügyészségre, hogy feljelentést tegyen rágalmazás és becsületsértés miatt Slobodník és mások ellen. Tibor Gaspar vélhetően ezzel próbálta elkerülni, hogy őrizetbe vegyék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik