Nagyvilág

Bécsi terrortámadás: amatőr focista és fiatal egyetemista is az áldozatok között

Habár a rendőrség nem hozta nyilvánosságra a bécsi terrortámadás áldozatainak névsorát, a Der Standard osztrák lap információi szerint egy német állampolgárságú 24 éves pincérnő, egy 39 éves osztrák férfi, egy 44 éves osztrák nő és egy 21 éves észak-macedóniai gyökérű, osztrák állampolgárságú férfi vesztette életét a hétfői merényletben.

A 24 éves egyetemista a bécsi iparművészeti egyetemre járt, ő a kórházban halt bele sérüléseibe. A terrortámadás napján egy Salzamt nevű étteremben dolgozott. Az egyetem egy másik diákját is meglőtte a 20 éves merénylő, de ő már nincsen életveszélyben.

A támadás másik fiatal áldozata Nexhip V., aki 1999-ben született, Korneuburgban élt és 2010 óta az FC Bisamberg csapatában játszott amatőr szinten. A 21 éves férfit egy kocsma előtt lőtte le a merénylő. Helene Fuchs-Moser, Korneuburg jelenlegi alpolgármestere, aki korábban középiskolai tanára volt az áldozatnak, elmondta, hogy Nexhip vidám, mindig jókedvű és nagyon népszerű fiú volt.

A hétfői lövöldözés áldozata lett egy 44 éves nő is, aki évek óta a Tribotecc cégnél dolgozott. A vállalat vezetősége megerősítette a lapnak, hogy munkatársuk életét vesztette a támadásban. Megdöbbenésüket és mélységes fájdalmukat fejezték ki, valamint arról tájékoztatták a lapot, hogy dolgozóiknak pszichológus segít a történtek feldolgozásában.

A negyedik áldozat egy 39 éves kínai származású osztrák férfi, akinek halálhírét a bécsi kínai nagykövetség is megerősítette. A támadás bekövetkezésekor a férfi a Schwedenplatz gyorsétterme előtt állt.

via: Metropol, Index; kiemelt kép: MTI/EPA/Christian Bruna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik