Nagyvilág koronavírus

Teszteletlenség miatt kiutasították a parlamentből a vírustagadó szlovák szélsőségeseket

Káoszt emlegettek, nem voltak hajlandóak negatív koronavírusteszttel igazolni magukat.

Juraj Seliga, a parlament alelnöke kiutasította az ülésteremből a radikális jobboldali Mi Szlovákiánk-Néppárt (LSNS) politikusait – írja a szlovák hírügynökség alapján a Bumm.sk. Marian Kotleba és társai nem voltak hajlandóak negatív koronavírusteszttel igazolni magukat, többszöri feszólításra sem.

A pártelnök a személyes adatok védelmére hivatkozott, azt mondta, hogy egész Szlovákiában káosz van, a kormány intézkedéseivel csak megfélemlíti a lakosokat. Végül kiutasítás lett a vége.

A törvény mindenkire vonatkozik

– hangsúlyozta a parlament alelnöke, hozzátéve, a többi parlamenti képviselőnek nem okozott gondot a járványügyi intézkedés. Seliga jelezte, a teszteredmény bemutatásának elutasítása miatt eljárás indul, és ha szerdán is dacolnak a szabállyal, ismét kitiltják őket.

A parlament alelnöke cinizmusnak nevezte, hogy Jozef Simko Rimaszombat polgármestereként az igazolást kéri a városatyáktól, de parlamenti képviselőként megtagadta ennek bemutatását. Azt  külön kiemelte, ha a parlamentbe bemenne egy pozitív teszteredményű képviselő, büntetőeljárást indítanának ellene.

Botrányt okozott a köztévében a szlovák politikus
A vírustagadó szlovák szélsőséges arcmaszk nélkül ment be a köztévébe, ahol képtelenek voltak fellépni ellene.

Kiemelt kép: Marian Kotleba / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik