Nagyvilág

Botrányt okozott a köztévében a szlovák politikus

A vírustagadó szlovák szélsőséges arcmaszk nélkül ment be a köztévébe, ahol képtelenek voltak fellépni ellene.

Komoly konfliktussal kezdődött a szlovák köztévé 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsora, mivel Marian Kotleba elutasította a maszkviselést, bár erre többször felszólították – írja a Paraméter. A műsorvezető és vitapartnerei érvei sem hatották meg.

Hiába álltak elő azzal, hogy egy politikusnak, amikor ilyen rohamosan terjed Szlovákiában a koronavírus, példát kell mutatnia, a szélsőjobboldali ĽSNS (Mi Szlovákiánk Néppárt) elnöke a vírustagadókhoz hasonlóan megkérdőjelezte a maszkviselés hatékonyságát.

 

Marian Kotleba a műsorvezetőnek azt mondta, feleslegesen erőlteti a maszkviselést.

Ne játszunk el a kamerák előtt egy szerepet, miközben a valóságban pedig mások vagyunk.

Vitapartnerei tiltakozásának sem lett foganatja. A Denník N szerint a szlovák köztévé (RTVS) műsorvezetője később azt mondta, azért nem küldték ki Kotlebát a stúdióból a belső szabályzat megsértése miatt, mert nem akartak áldozatot csinálni belőle, hozzájárulni népszerűségi mutatói növekedéséhez.

Az RTVS később elnézést kért nézőitől, elhatárolódott Kotlebától. Szóvivője közölte, a szélsőséges politikus miatt tovább szigorítanak a maszkviselést eddig is előíró belső szabályzatukon, a jövőben már a meghívón is szerepelni fog, hogy csak az szerepelhet náluk, aki a Covid-19 megbetegedéssel kapcsolatos előírásaikat betartja.

Kiemelt kép: Marian Kotleba / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik