Nagyvilág

Az Iszlám Állam szimpatizánsai voltak a bécsi terroristák

Három civil halálos áldozata van a hétfő esti bécsi merényletnek, két arra járó férfi és egy nő. A merénylő, akit a rendőrök lelőttek, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szimpatizánsa volt – közölte reggeli sajtóértekezletén az osztrák belügyminiszter és a bécsi rendőrfőkapitány.

Iszlamista terrortámadás Bécsben: négy civil meghalt, az egyik merénylőt lelőtték
Hétfőn este felfegyverzett támadók nyitottak tüzet egy zsinagógánál. Egy támadót lelőttek, egyet elfogtak, és legalább egy elkövető szökésben van. A főváros egyes részeit lezárták. A lakosságot pedig arra kérték, maradjanak otthon.

Bécsben ezer rendőrt vetettek be esetleges további merénylők felkutatására és az eset kivizsgálására. A hatóságok azt tanácsolják az embereknek, hogy kerüljék el a belvárost.

Nem zárható ki, hogy van még szökésben elkövető

– jelentette ki Karl Nehammer belügyminiszter. Elmondta, hogy a lelőtt merénylőn nem robbanóöv volt, hanem csak az utánzata.

Bécsben hétfőn este nyolc óra körül kezdtek lövöldözni, a beszámolók szerint hárman, különböző belvárosi helyszíneken. Mivel keddtől lezárások lépnek életbe az osztrák fővárosban a koronavírus miatt, ezért viszonylag sokan voltak az utcán.

Az egyik gyanúsítottat a rendőrség lelőtte, egy másikat letartóztattak, és legalább egy harmadikat továbbra is keresnek. A rendőrség a különleges egységet is bevetette, legalább egy támadót keresnek.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Christian Bruna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik