Nagyvilág

Késelés volt Nizzában, egy nőt lefejeztek

Három ember meghalt, többen megsérültek.

Késes támadás történt csütörtök reggel a franciaországi Nizzában, a Notre Dame bazilika közelében – adta hírül a Reuters és több külföldi lap. A rendőrség tájékoztatása szerint az incidensben három ember meghalt, közülük egy nőt lefejeztek, többen pedig megsérültek.

Gerald Darmanin belügyminiszter azt mondta, hogy a városban rendőrségi akció van folyamatban, Christian Estrosi polgármester pedig arról beszélt, hogy elfogták a támadás feltételezett elkövetőjét. Hozzátette, hogy a támadás terroristacselekményre utaló jeleket mutat. A belügyminiszter arra kérte a lakosságot, hogy kerüljék el a városközpontot.

Napvilágot látott egy videó arról, ahogy a francia rendőrök behatolnak a bazilika épületébe. Jól hallatszik a lövések hangja is:

A Reuters emlékeztetett, hogy nemrég egy csecsen iszlamista a nyílt utcán lefejezte Samuel Paty tanárt, aki az egyik óráján Mohamedről készült karikatúrákat mutatott a diákjainak. Azt egyelőre nem tudni, hogy a csütörtöki késelésnek köze van-e ehhez, vagy hogy egyáltalán mi volt az indítéka a támadónak.

 

Kiemelt kép: Valery HACHE/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik