Nagyvilág

Széttépte a medve az idomárt, aki elfelejtette levenni a maszkját

Az állat nem ismerte fel a ketrecébe lépő férfit és szinte darabokra tépte.

A Ladbible számolt be egy moszkvai cirkuszban történt tragédiáról. A társulat egyik idomára, Valentin Bulich a járványügyi szabályoknak megfelelően arcmaszkban dolgozott a színfalak mögött, az arcát eltakaró kiegészítőt pedig akkor sem vette le, mikor bement a cirkusz egyik medvéje, Yasha ketrecébe.

A férfi elfelejthette, hogy rajta van a maszk, a medve így viszont nem ismerte fel őt és szétmarcangolta. A többi dolgozó azonnal érzékelte, hogy hatalmas a baj és rögtön az idomár segítségére siettek, próbálták kirángatni őt az állat karmaiból. Az ő elmondásuk szerint a medve szinte teljesen letépte a férfi fejéről a bőrt, és a testét is teljesen szétszabdalta. Bulich még élt, mikor kimenekítették, munkatársai pedig azonnal értesítették a mentőket, a férfi azonban a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A kollégái nem tulajdonítottak nagy jelentőséget annak, hogy a férfi egyedül ment be a medve ketrecébe, mivel az állat jól ismerte őt, maga a procedúra pedig egy sima takarítás volt, amit az idomárok mindennap megcsinálnak.

Az esetet követően azonnal vizsgálat indult a cirkuszban, de mint kiderült, minden megfelelt a biztonsági előírásoknak, így az egyedüli elfogadható magyarázat az, hogy az idomár egyszerűen elfelejtette, hogy rajta van a maszk.

 

Kiemelt kép: Illuszráció (iStock / Getty Images Plus)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik