Nagyvilág koronavírus

Zelenszkij: a politika játszik a járvány adataival

Ukrajnában harmadik napja négyezer fölött van az új fertőzöttek száma. Az államfő szerint a helyi hatóságok manipulálják az adatokat.

Volodimir Zelenszkij Rivne megyében arról beszélt, közeleg a helyhatósági választás, a kampány idején az epidemiológia szerepét átvette a szociológia, ezért űznek politikai játékot a járványügyi adatokkal, írja az UNN.com alapján a Kárpátinfo.net.

Az ukrán elnök érthetetlennek nevezte a helyi hatóságok politikai cirkuszát. Szerinte arra az egyetlen magyarázat, hogy nem akarják elveszíteni hatalmukat, azt, hogy választók a koronavírus-járvány miatt elforduljanak tőlük.

Az államfő megemlítette az újabb rekordot, a napi több mint 4000 fertőzöttet, amit szintén a játék részének nevezett.

A betegek száma több mint 1000% -kal nőtt.

Szerinte a helyi politikusok mondhatják, hogy Európában is ez a helyzet, de valójában csak az számít, hogy milyen lépéseket tesz Ukrajna. Zelenszkij hangsúlyozta, ha megjelenik a védőoltás valahol, azonnal elkezdik a szerződések megkötését.

Közben a Kárpáthír.com azt írja, Ukrajnában harmadik napja négyezer fölött van az új fertőzöttek száma. A csütörtöki 4069 után péntek reggelre 4633-at azonosítottak, ezzel a járvány kitörése óta 217 661-re nőtt a számuk.

Az aktív betegek száma 116 809. A betegeség az elmúlt 24 órában  68 halálos áldozatot követelt, eddig összesen 4261-et. A gyógyultak száma egy nap alatt 2148 (összesen 96 591).

Szerbiában mégis eltitkolták a halottak számát
Vucic elnök állításával ellentétben, a válságstábnak ismernie kellett a valós számokat. 

Kiemelt kép: MTI/EPA/Christian Bruna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik