Nagyvilág

Varga Judit: Abszurd és valótlan a jogállamisági jelentés

Koncepcióját tekintve elhibázottnak, forrásaiban kiegyensúlyozatlannak, tartalmában megalapozatlannak tartja Varga Judit igazságügyi miniszter a szerdán megjelent uniós jogállami jelentést, amely visszafogott nyelven, de kemény kritikákat fogalmaz meg a magyarországi állapotokról.

„Az Európai Bizottság ma megjelent 2020-as jogállamisági jelentése abszurd és valótlan, így nem szolgálhat alapul semmilyen jogállamisági vitához az Európai Unióban” – szögezi le Varga.

Szerinte a jelentés önkényes, és egyetlen olyan objektív referenciaértéket sem határoz meg, amely minden tagállamra nézve egyformán alkalmazható lenne. Forrásait elfogultnak tartja, úgy véli, „elfogadhatatlan, hogy a jelentést valójában olyan szervezetek írták, amelyek a Magyarország ellen összehangolt politikai kampányt folytató, központilag finanszírozott nemzetközi hálózat részei. A jelentés magyar fejezete 12 civil szervezetre hivatkozik. Ezek közül 11 civil szervezet kapott az elmúlt években pénzügyi támogatást a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítványoktól.”

A miniszter szerint Magyarország  azon kevés tagállam egyike, ahol valódi pluralizmus érvényesül a médiában, az ideológiai vitákban és a közvéleményben.

A baloldali és liberális médiacsatornák által nagymértékben uralt nyugat-európai médiával ellentétben Magyarországon a konzervatív és kereszténydemokrata nézetek is eljutnak a nyilvánossághoz

– értékel Varga Judit, ám a jelentésben kifogásolt, kormánypárti lapokba tolt rengeteg állami pénzre, a független média felé intézett támadásokra, vagy a kiegyensúlyozott tájékoztatás elvének semmilyen szinten nem megfelelő közmédiára már nem tért ki.

❗️ Az Európai Bizottság ma megjelent 2020-as jogállamisági jelentése abszurd és valótlan, így nem szolgálhat alapul…

Közzétette: Varga Judit – 2020. szeptember 30., szerda

Kép: Varga Judit Facebook-oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik