Nagyvilág amerikai elnökválasztás 2020

Moszkva nem szeretné, ha az USA válságba kerülne a választások után

Moszkva nem érdekelt abban, hogy az Egyesült Államok mély válságba kerüljön a novemberi elnökválasztást követően – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy kitörhet-e egy „színes forradalom” a tengerentúlon, hogyha valamelyik fél nem ismeri el az elnökválasztás eredményét, Lavrov azt mondta: „Ezt nem nekem kell eldöntenem. Van egy vicc, amely szerint az Egyesült Államokban sosem lesz színes forradalom, mert az Egyesült Államokban nincs amerikai nagykövetség. Minden viccben van valamennyi igazság.”

Emlékeztetett arra, hogy Moszkva már többször megfogalmazta, maga Vlagyimir Putyin elnök is, hogy együtt fog működni bármilyen, az amerikai jogrend alapján megválasztott vezetéssel.

Nagyon nem szeretnénk, ha egy olyan, világviszonylatban vezető ország, mint amilyen az Egyesült Államok, mély válságba kerülne, ha ott zavargások alakulnának ki az erőszak és a rasszizmus megnyilvánulásainak a formájában, amelyek jelenleg figyelhetők meg az Egyesült Államok egyes államaiban és városaiban.

FBI: az orosz beavatkozás célkeresztjében Joe Biden áll 
Trump kihívójának kampányát félrevezető információkkal próbálja aláásni Moszkva.

Kiemelt kép: Donald Trumpnak és Vlagyimir Putyinnak öltözött aktivisták Berlinben. Fotó: Fabian Sommer/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik