Nagyvilág

Magyarország Trump jelöltjét szeretné az OECD élére

Magyarország Chris Liddellt, Donald Trump kabinetfőnök-helyettesét támogatja az OECD főtitkári posztjáért folyó versenyben – közölte vasárnap a Facebookon Szijjártó Péter.

Mi azt gondoljuk, hogy a patrióta gazdaságpolitikának igenis helye van a Nap alatt, ragaszkodunk hozzá, hogy a gazdaságpolitikának nemzeti hatáskörben kell maradnia, és természetes, hogy a gazdaságpolitikák magukon viselik a nemzeti sajátosságok jegyeit,

írta a bejegyzésben a külügyminiszter, aki egy közös fotót is feltöltött. A háttér alapján a kép kedden készült, amikor Szijjártó a Fehér Házban vendégeskedett.

Hamarosan főtitkárválasztás jön az OECD-ben, mely intézménynek nagy szerepe lesz az új gazdasági világrend formálásában….

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. szeptember 19., szombat

Az Egyesült Államok már nyáron bejelentette, hogy Liddellt jelöli a posztra. A 62 éves üzletember új-zélandi és amerikai állampolgár,  Oxfordban diplomázott, több nagyvállalat, köztük a Microsoft és a General Motors magas szintű vezetője volt.

A 37 országot tömörítő OECD jelenlegi főtitkára, a mexikói Ángel Gurría júliusban közölte, hogy nem jelölteti magát újra, miután három cikluson át irányította a párizsi székhelyű nemzetközi gazdasági szervezetet. Az új főtitkár jövő júliusban lép hivatalba, öt esztendőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik