Nagyvilág koronavírus

Ludovic Orban: nem lesz újra szükségállapot

A román kormányfő szerint így is ellenőrzés alatt tartják a járványhelyezetet.

Romániában újabb 1391 embernél mutatták ki a koronavírust az utóbbi 24 órában, ezzel meghaladta a 100 ezret a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma. A Transindex szerint a kormányfő pénteken azt mondta,

szóba sem jön a szükségállapot újbóli bevezetése

Ludovic Orban egy újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: „a helyzet ellenőrzés alatt van”. A miniszterelnök szerint öt hete nem nő a napi új fertőzések száma, sőt, az elmúlt két hétben enyhe csökkenést regisztráltak, noha nem akkorát, amekkorát szerettek volna, de a vírus terjedését korlátozták.

Mint mondta, az egészségügyi rendszer el tudja látni a betegeket, nincs szó arról, hogy újból bevezessék a szükségállapotot.

A kormányfői bejelentést ismertető  Maszol. ro emlékeztetett ugyanakkor rá, a kormány hétfőn 30 napra meghosszabbítja az alacsonyabb készenléti szintet jelentő veszélyhelyzetet.

Ezt az egészségügyi minisztérium javasolta. A kormány előzőleg, augusztus 14-én hozott határozatával augusztus 16-ától kezdődően 30 nappal meghosszabbította az addig érvényben levő veszélyhelyzetet.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Robert Ghement

Ajánlott videó

Olvasói sztorik