Nagyvilág koronavírus

Ukrajnában 3 évet kaphat az iskolaigazgató, ha a karantén megsértése miatt meghal a diák

Erre a szaktárca egy körlevélben figyelmeztette is őket.

Ukrajnában börtönbe kerülhet az igazgató, ha a karanténról szóló szabályok megsértése miatt meghal egy diákja – írja a Karpatinfo.net. Erre a szaktárca egy körlevélben figyelmeztetett.

Felszólították az iskolák igazgatóit, az oktatási főosztályok vezetőit, hogy az oktatás megszervezésekor nagyon szigorúan tartsák be az egészségvédelmi törvényeket, különben polgári, közigazgatási, akár büntetőjogi felelősségre vonással kell számolniuk.

A vezetőt megbírságolják, börtönbe is küldhetik, ha az iskola egy vörös zónában folytatja működését, nem tartja be a közegészségügyi-higiéniai szabályokat.

A minisztériumi körlevél külön kitér arra, hogy az oktatási intézmény vezetője három évig terjedő börtönnel számolhat, ha a karantén megsértése kiskorú halálához vagy súlyos egészségkárosodásához vezet.

Ukrajna közben frissítette a járások karanténövezeti besorolását.
A Kárpátalja.ma közölte: szeptember 14-én 0 órától Kárpátalján vörös zónába került Csap városa. Narancssárga övezetbe sorolták Ungvárt és Munkácsot, a környező járásokat, míg sárga besorolást kapott Beregszász és Huszt városa.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik