Nagyvilág koronavírus

Szkafanderben kergették a tengerparton a koronavírusos nőt, aki elutasította a karantént

A koronavírusnál is gyorsabban terjed a spanyol közösségi médiában az a felvétel, amelyen a rendőrök – köztük többen teljes védőfelszerelésben – őrizetbe vesznek egy nőt, aki pozitív koronavírustesztje dacára elhagyta lakhelyét, sőt nem is volt hajlandó hazamenni.

A nő, aki állítólag életmentőként dolgozik San Sebastian egyik népszerű üdülőhelyén, a hatósági karantént megszegve úgy döntött, otthonmaradás helyett inkább megragadja a deszkáját és meglovagol néhány hullámot.

Helyi beszámolók szerint saját kollégái figyeltek fel rá, akik tudták, hogy karanténban kellene lennie, ám hasztalanul sürgették, hogy menjen haza. Először egy mentőcsónakból szólították fel, hogy térjen vissza a partra, ő azonban elutasította a parancsot, és további egy órán át élvezte a szörfözést.

Ezután már a helyi rendőrök vonultak ki a strandra, és amikor a nő kijött a vízből, megpróbálták őrizetbe venni a hatóságoknak való ellenszegülés és közegészségügy elleni bűncselekmények miatt.

A nő azonban nem akart a rendőrökkel menni, akik így – bár a felvételen ennek már csak a vége látszik – előbb futva üldözték a parton, majd megbilincselték.

Nem ő egyetlen, akik elutasítja a karantént az országban, Madridban hetente mintegy 500 embert találnak a rendőrök, akik pozitív tesztjük ellenére nem tartják be az izolációs szabályokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik