Nagyvilág

A rendőrök szerint „szégyentelenül hazudik” a román miniszter

Szakszervezetük szerint a politikus visszaél hatalmával.

Az Europol rendőrszakszervezet egyszerűen hazugnak nevezte  Lucian Bode közlekedési minisztert, aki azt állította: nem is tudta, hogy az őt szállító hivali autó szirénázik, nem ő utasította a kormányőrt a közlekedési szabályok megsértésére – írja az Adevarul című román lap alapján a Főtér.ro.

A politikus szerint az, hogy szabálytalankodó autója frontálisan ütközött egy másik autóval, kizárólag a sofőr hibája volt.

Videón a román miniszter autóbalesete – kitört a botrány 
Az államfő szerint sem kellett volna annyira sietni, de ezért még nem kell lemondania.

Az Europol szerint viszont a miniszter „szégyentelenül hazudik”, a kormányőrnek mindenhez az általa szállított utas beleegyezését kell kérnie, még az útvonalhoz is. Egyszerűen bűnbakot akarnak belőle csinálni, pedig csak Bode utasítását követte.

A szakszervezet szerint az történik, mint néhány éve, amikor meghalt egy motoros rendőr, aki Gabriel Oprea akkori belügyminiszter konvoját vezette fel Bukarestben. Az ügyet most ugyanúgy megpróbálják elkenni, hogy óvják a kormány imázsát.

Az Europol Facebook-oldalán jelezte, a közlekedési miniszter talán nem is érti, miért szükséges autópálya, ha zilahi otthonából öt óra alatt eljut Bukarestbe sztráda nélkül is.

Kiemelt képünk illusztráció: Szijjártó Péter, Lucian Nicolae Bode (középen) és Bogdan Lucian Aurescu román külügyminiszter átadja az M4-es Berettyóújfalu és Nagykereki közötti szakaszát, valamint a határátkelőt Nagykereki határában szeptember 4-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik