Nagyvilág koronavírus

Virtuális előadása közben összeesett, és meghalt egy koronavírusos argentin professzor

A 46 éves nő már hetek óta beteg volt, de tovább tanított.

Meghalt egy koronavírustól szenvedő 46 éves argentin egyetemi professzor, miután egy Zoomon keresztül tartott előadás közben kétségbeesetten levegőért kezdett el kapkodni, és összeesett – jelentette a helyi sajtó. A Buenos Aires-ben található Universidad Argentina de la Empresa egyetemen tanító Paola De Simone már legalább négy hete szenvedett a betegségtől, amikor a szerdai előadás közben rosszul lett.

A nő virtuális előadását a huszadik századi történelemről nagyjából negyven tanítványa hallgatta, amikor észrevették, hogy alig tud levegőt venni. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a hallgatók kérték, hogy mondja meg a címét, hogy mentőt tudjanak küldeni neki, de csak annyit tudott nagy nehezen mondani, hogy „nem tudok”, és elájult.

Az egyik hallgató a Washington Postnak elmondta, hogy De Simone-nak még sikerült felhívni a férjét, és egészen addig a Zoom-hívásban maradtak, amíg nem látták, hogy a férfi megérkezik a lakásba. A nő nem sokkal elájulása után meghalt – írta a Clarín című argentin lap. A Daily Mail információi szerint az elájulásáról készült videó azóta terjed a közösségi oldalakon.

A professzor az előző héten Twitter-oldalán közölte, hogy koronavírusos tünetei már négy hete nem javulnak. A hivatástudatosként jellemzett professzor azonban annak ellenére nem hagyta abba a tanítást, hogy erős köhögőrohamok gyötörték.

A kiemelt képen védőfelszerelésbe öltözött sírásók temetnek egy koporsót a koronavírusban elhunyt emberek számára fenntartott parcellában, egy Buenos Aires-i temetőben. Fotó: Gettyimages /Marcelo Endelli

Ajánlott videó

Olvasói sztorik