Nagyvilág koronavírus

Levelében értesítették a fél éve halott nőt, hogy koronavírusos, és tartsa távol magát másoktól

A levelet az amerikai nő fia vette át.

Hat hónappal halála után küldtek ki egy levelet az amerikai Tennesse államban élt Sandra Whittingtonnak a helyi hatóságok, közölve az elhunyttal, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztjejelentette a helyi sajtó. A levélben azt javasolták a halott nőnek, hogy tartsa távol magát másoktól.

Whittingon krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) halt meg február 16-án, három héttel azelőtt, hogy azonosították az első koronavírusos beteget a megyében, ahol élt. A levelet a nő fia, Troy Whittington a héten kapta meg. A férfi egy helyi televíziónak elmondta, a levélben a helyi egészségügyi hatóság azt írta, hogy az anyukáját június 20-án tesztelték le, majdnem öt hónappal azután, hogy elhunyt, és maradványait elhamvasztották.

Az egészségügyi hatóság elnézést kért a családtól a hibáért, és az azzal okozott fájdalomért, de azt nem közölték, hogy mi okozta a tévedést. Csak annyit közölték, hogy megtették a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy hasonló eset nem fordulhasson elő a jövőben.

Több ezer ember koronavírus tesztje lett tévesen pozitív Svédországban
A kínai BGI Csoport gyártotta kereskedelmi gyorstesztek elsősorban azoknál mutattak pozitív eredményt, akik enyhe, a koronavírusra is jellemző tüneteket produkáltak.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Olvasói sztorik