Nagyvilág

Visszajött Rijekába a Szijjártót meghajóztató luxus jacht

Vasárnap késő délután kikötött Rijekában a Lady Mrd nevű luxus jacht. A hajó korábban a dél-horvátországi Dubrovnikban volt, de miután szombaton este felszedte a horgonyt, és kevesebb mint egy nap alatt megtette az 550 kilométeres távot.

A Lady Mrd augusztusban egy teljes hétig rejtőzködő módban hajózott az Adrián. A több milliárdot érő, 50 méteres hajón augusztus 16-án a nyílt tengeren kapcsolták ki a nyomkövető rendszert, néhány perccel azután, hogy a legénység észlelte, hogy lefotózták a fedélzeten tartózkodó Szijjártó Péter külügyminisztert. Az Átlátszó fotósa egy motorcsónakból készített fényképeket politikusról a horvát partok közelében.

A nyomkövetőt csak akkor kapcsolták vissza rövid időre, amikor a magyar külügyminiszter már Budapesten volt. A hajó akkor Brac szigetén horgonyzott.

A Szijj László milliárdos tulajdonában lévő hajó az elmúlt napokban már a megszokott rendben adta a digitális nyomkövetésre alkalmas jeleket. A Lady Mrd az év elején hosszabb ideig várakozott Rijekában. Júniusban itt vette fel a koronavírus miatti kényszerpihenőt követően az első utastársaságot, akiket a Mészáros Lőrinc által használt OE-LEM lajstromjelű magánrepülőgép szállíthatott a városba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik