Nagyvilág koronavírus

102 nap után ismét fellángolt a koronavírus Új-Zélandon

Kedd reggel lezártak egy nyugdíjas lakóközösséget Új-Zélandon, mivel több idős is légúti megbetegedés jeleit mutatta — írta meg a Sky News.

A New Zealand Herald cikke szerint négy új megbetegedést diagnosztizáltak: egy ötvenes éveiben járó férfinál mutatták ki a fertőzést, hat hozzátartozóján végezték el a tesztet, közülük hárman pozitív eredményt produkáltak. A család Auckland közelében él, a kontaktuskutatást megkezdték.

Holnap déltől Auckland a 3-as szintű védekezési szinte lép, ezt jelenti, hogy mindenkinek otthonról kell dolgoznia, aki nem nélkülözhetetlen közszolgálati dolgozó. Az iskolákat három napra bezárják.

Jacinda Ardern miniszterelnök bejelentette, hogy ideiglenesen új korlátozó intézkedéseket vezetnek be Aucklandben, hogy az egészségügyi szakemberek „felmérjék a helyzetet”. A miniszterelnök úgy fogalmazott:

Arra kérjük az aucklandi embereket, hogy maradjanak otthon a terjedés megakadályozása érdekében. Viselkedjenek úgy, mintha koronavírusosak lennének és mintha önök körül mindenki koronavírusos lenne.

Ardern elmondta: az esetek egyetlen, aucklandi család tagjaira korlátozódnak, több munkahely is érintett.

Noha mind nagyon keményen dolgoztunk rajta, hogy megelőzzük ezt, nem zártuk ki a lehetőségét, és fel vagyunk rá készülve

— szögezte le Ardern.

Ashley Bloomfield új-zélandi egészségügyi főigazgató úgy vélte, elkerülhetetlen volt az újabb helyi fertőzések felbukkanása.

Ez egy furfangos vírus

— tette hozzá.

Kiemelt kép Marty MELVILLE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik