Nagyvilág

Terrorcselekményeket akartak elkövetni az őrizetbe vett orosz zsoldosok Fehéroroszország szerint

A Fehéroroszországban őrizetbe vett 32 orosz zsoldoskatona “terrorcselekményeket” akart elkövetni Minszk gyanúja szerint az ország területén – közölte a fehérorosz nemzetbiztonsági tanács államtitkára csütörtökön Minszkben újságírókkal.

Akár kétszáz orosz zsoldos is lehet még az országban, a hatóságok keresik őket

– tette hozzá Andrej Raukov az MTI tudósítása szerint.

Ezt nem sokkal megelőzően Oroszország minszki nagykövete beszámolt arról a RIA Novosztyi hírügynökség szerint, hogy bekérették őt a külügyminisztériumba, miután a helyi hatóságok szerdán őrizetbe vették a 32 orosz állampolgárt a főváros közelében.

A BelTA fehérorosz hírügynökség szerdai jelentése szerint a Wagner Group nevű orosz biztonsági magáncég embereit vették őrizetbe. Aljakszandr Lukasenka elnök sürgősséggel összehívta a nemzetbiztonsági tanács ülését és közölte, hogy magyarázatot akar kapni az orosz féltől a történtekre.

Kiemelt kép: Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök (b) fogadja a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) minszki csúcstalálkozójára érkező Vlagyimir Putyin orosz elnököt 2017. november 30-án. (MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik