Nagyvilág

Csehországban folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma

Hétfőn 153-mal emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzések száma Csehországban, ami az utóbbi hetek legmagasabb napi eredménye – írja az MTI.

A március elsején kimutatott első megbetegedés óta a járványban megfertőződött személyek száma hétfőn már meghaladta a 14 ezret. A betegek háromötöde meggyógyult, így jelenleg a fertőzöttek száma 4903. Kórházi kezelésre valamivel több mint száz ember szorul, a súlyos esetek száma viszont csak tíz körül van. Az áldozatok száma kedden reggel 359 volt.

A legrosszabb helyzetben továbbra is a Morva-sziléziai régió van, ahol péntek délután újra kötelezővé tették az arcmaszkok használatát a közösségi közlekedésben és a zárt helyiségekben. Eddig ez csak a lokális fertőzésgócként kezelt Karviná városban volt kötelező.
További helyi fertőzésgócok vannak Dél-Morvaországban, Dél-Csehországban és Közép-Csehországban is. A járvány által érintett településeken újra kötelező az arcmaszk viselése, és felújítottak több korábbi korlátozást is.

Kiemelt kép: Védőmaszkos látogató a prágai várban 2020. május 25-én, amikor a koronavírus-járvány miatt lezárt vár újra megnyílt, és az őrségváltásokat is ismét megtartják. MTI/EPA/Martin Divisek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik