Nagyvilág

Magyarországon keresték azt, aki magára vállalná a Kuciak-gyilkosságot

Andruskó Zoltán szerint egymillió eurót ajánlottak volna ezért.

A Kuciak-gyilkosság ügyében közvetítőként már elítélt férfi a bíróság előtt azt mondta, eddig azért nem beszélt erről, mert félt. A Paraméter szerint Andruskó Zoltán most azt vallotta, hogy két héttel letartóztatása előtt felkereste egy ügyvéd, aki Norbert Bödör nevében Magyarországon keresett valakit, egy „fehér lovat”, aki magára vállalta volna a gyilkosságot.

Ehhez azt a sztorit találták ki, hogy Ján Kuciak és menyasszonya azért halt meg, mert Martina Kušnírová édesanyja kelet-szlovákiai vállalkozókat zsarolt. Egy építkezési üggyel összefüggésben 300 ezer eurót követelt, és azzal fenyegetőzött, ha nem kapja meg a pénzt, nyilvánosságra hozatja az ügyet jövendőbeli vejével, Ján Kuciakkal.

Mindezt alá kellett volna támasztania a magyarországi „fehér lónak”, akit Andruskó szerint meg is találtak. A szerepet egymillió euróért vállalta, végül az hiúsította meg a beszervezését, hogy ő vallomást tett.

Korábban Miroslav Marček már bevallotta, ő követte el a kettős gyilkosságot. Azt Andruskó rendelte meg, Alena Zsuzsová közvetítőjeként. A nőt Marian Kočner bízta meg. A gyilkosság bosszú volt, mert Kuciak az üzletember gazdasági visszaéléseiről írt. A Kuciak-gyilkosság Szlovákiában mély belpolitikai válsághoz, végül Robert Fico kormányfő lemondásához vezetett.

15 évet kapott Kuciak-gyilkosság egyik vádlottja
Andruskó Zoltán már korábban vádalkut kötött az ügyészséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik